Härmed förklarar vi oss som studenter


Min mage är en enda stor nervös klump. Ikväll är det mösspåtagning och jag ska hålla tal inför 400 personer. Tack och lov har jag Samuel vid min sida. Men vilken fest det kommer bli!




Det är 8 dagar kvar och nu kör vi !!










madhookie




Klädesbutik, Kristianstad

Två tjejer ~25 som jobbar i kassan sitter och packar upp grejer bakom en ställning full med solglasögon. De ser ingenting som händer ute i butiken, men hörs relativt väl.
Tjej 1: Asså, jag blir så himla trött!
Tjej 2: På vadå?
Tjej 1: På att alltid behöva säga saker som "Guuud vad snygg den där färgen är på dig!" till kunderna, fast det absolut inte är sant.
Tjej 2: Men låt bli det då. Bara se glad ut och säg något annat.
Tjej 1 mumlar någonting ohörbart.
En tjej ~20 går fram mot kassorna med ett plagg i handen, och till slut ser tjejerna henne. Tjej 1 hoppar genast upp och börjar slå in priset på kassa-apparaten.
Tjej 1 (ler stort mot kunden): Men gud vilken härlig färg! Den kommer bli supersnygg på dig!




gooodie




Min balklänning är färdig och den är så jävla fin! Det är exakt en vecka kvar tills jag får ha den på mig nu.

Jag har nu två fullspäckade veckor framför mig. Det är födelsedagspresenter som måste köpas inför helvetesveckan (praktiskt taget alla i min familj/släkt fyller år 1,2,3,4,5,6 osv juni!), vi ska göra bordsplaceringarna till balen (som jag fick lite panik över igår när en ur förra festkom. sa att det tog dem 3veckor att göra deras), mösspåtagning! , klassmiddag på suderbys herrgård, sofies 20årsfest, balen på söndag. Sen kommer en radda födelsedagar, vi ska klä vagnen, och sist men inte minst TA STUDENTEN!




http://johnnorrby.se/default.asp?p=BLOGG&a=VISA&id=117    

det är jag och noll498 det


dance tight

ikväll vankas det sävefest för ungdomarna på ön. om jag skulle gå vore det min sista och faktiskt är jag sugen på att gå dit, för att avsluta på något sätt. men jag sitter här hemma med min mattebok och försöker pränta in det sista inför provet imorgonbitti. det som blir avgörande för mitt betyg i matte c.
ettan: jag minnas att sävefesterna var som julafton och man kunde då känna pulsen i gutes r'nbgolv. dagen därpå gick halva steffen i mjukisbyxor (andra hälften låg hemma).
tvåan: gute la ner och det flyttades till hamnplan, men en och annan kväll blev det. inte lika kul, förmodligen för att man inte var yngst längre.
trean: jag har gått på en, den första. punkt.

vad har hänt nu?
ettorna är lika trötta på festerna redan som jag är nu i trean.


utkast

jag blir så jävla sur. idiotklass!
när halva klassen var där röstades det fram en ramoneslåt till utgångslåt med en liten marginal. jag har ingenting emot det musikstilen men för i helvete, man hör ju inte ens vad dom sjunger. låten sprakar sönder och det blir bara ett enda oljud.
det andra låtförslaget var perfekt men icke blev det den. visst, röstar man får man ta det som vinner, det är bara något man får ta.

men det som driver mig till vansinne är att inte en jävel har visat det minsta engagemang hitentills, jag och marie har fixat allt. vagn, grejer till vagnen, klassmöten, föräldramöte, klassmiddag.
och nu helt plötsligt ska alla börja bry sig om vilken låt vi ska gå ut till. så idag rann det över och jag skrek åt klassen att eftersom det finns så himla mycket engagemang nu så kan dom väl ändå fixa underhållningen till middagen som vi planerat. då vart det som vanligt: tyst.
så mitt tips till er är att sluta försvara er rock som att de vore er unge, få ändan ur vagnen och gör nånting!
fuck fuck fuck fuck fuck fuck fuck.

hej.


fight








fan för min klass!

09.05

godmorgon, det blev en väldigt bra start på dagen för jag vaknade av att jason mraz spelade live på radion.. mmm
idag åker jag till stockholm. det är så att jag måste hitta följande: studentklänning, skor, smycken, stort pärlhalsband, sjal och en stor silverborsch till balklänningen.
känns som att skorna och klänningen kommer bli lite svårare att hitta. man vill ju inte ha likadan klänning som någon annan.
jag vet inte rikigt om jag vill ha vit, kanske blir det någon med färg.



dags för uteidrott, det ska blir kallt.
ses

24 days


Jag har gjort en deal med Aron. Om jag håller mitt löfte ska jag belönas med helkroppsmassage och kladdkaka.
Haken är att jag ska lyckas med att inte (medvetet) knäcka mina fingrar på tre dagar, det känns ungefär som att ha ett helt bord med chips, dip och godis framför sig utan att få ta en enda bit.
Två av tre dagar är avklarade nu men jag måste säga att det är jävlans jobbigt. Det liksom pirrar och kliar inne i fingrarna, dom vill bara knaka litegrann.


Jag förstår ingenting
Igår var det 25 grader och idag visade termometern åtta(!!) grader. Vinden var iskall och jag frös till och med inomhus.
Hoppas det blir lite varmare till imorgon när vi ska krypa omkring i gräset med Maria Palje och fota naturen. Det blir en riktig kanondag imorgon känner jag. Först fota, sen ta våra kort till studentvagnen, vidare till min balfrisören för lite genomgång om hur jag vill ha det, sen till komvux för att tacka och fira lite med läraren som hjälpte mig till mvget i religion. Sist men inte minst väntar massage och madcookie, lövly.



(Jag förstår inte hur man kan glömma bort att ens skor eller jacka ligger hemma hos någon? Jag har tillbringat kvällen med att rensa ur mitt rum från saker som inte tillhör mig. Efter alla middagar, fester och andra kvällar så har det hamnat en heeeeeeeeeeeeel del grejer här som ägarna har glömt bort. Sammanlagt hittade jag 5 par skor, två sjalar, en ipod, en vodkaflaska (som var saknad av ägaren haha), en hel kasse med kläder till Mimmi som legat här sen i ettan, nycklar, och ännu mera kläder. Nästan alla hittade hem igen)
Nu väntar aron. hej.


baboon

snabbt
vädret har varit underbart och det resulterade i en riktig grillhelg. i fredags var jag först hemma och åt grillat, sen vidare till josef, natta och raoline som också skulle grilla.
igår var det jobb som stod först på schemat och det klarades av snabbt. efter lite bråk med bilen handlade jag raoline och elin i alla fall på ica maxi, och det blev grillat! oväntat.
middagen ledde till förfest vid mitt place med några vänner, väldigt trevligt. det är inte så ofta man samlar ihop några och gör något nu för tiden. alla har så mycket nu.
på hamnplan var det inte riktigt lika roligt.
klockan halv 5 stapplade jag och min trogne kompanjon aron hemåt från efterfesten.
nu ska jag avsluta helgen med att grilla(!) ute i arons stuga, vilket är precis vad jag behöver idag.

hej.





det mest oväntade under kvällen var att jag redde ut bråket med garderobskillen (han jag kastade pengar på för några veckor sen). jag trodde inte för en sekund att han skulle komma ihåg mig men fel hade jag allt, när jag skulle lämna in min jacka log han och sa med en ironisk touch "näämen min favorit". mm hej hej..
jag tog mig tiden att förklara hur det hela låg till och han förstod faktiskt. han hade till och med läst i min blogg när jag skrev om det, hur han nu hittade hit? jag sa förlåt och det slutade lyckligt.

mraz


Dagen kaos lider mot sitt slut
Började med ännu en panikmorgon som aron tyvärr fick bli offer för, förlåt för det. väl i skolan kommer jag på att jag glömt bränna ut projektfilmen som var jätteviktigt,  marie gav mig mördarblickar hela vägen hem till mig när vi skulle hämta datorn.
Kaos i cafeterian när alla treor plötsligt kom på att idag var sista dagen för att betala in till balen. Nu sitter jag här och har precis fört in 91 elfrida andréetreor efter namn,klass,vegetariskt,alkoholfri,annat och vem man ska gå med i en lång lång lista. Någonstans under alla papper kan man skymta något som liknar ett köksbord.
Jag känner på mig att det kommer bli ännu fler imorgon och oj vad jag längtar efter när vi ska göra bordsplaceringarna just nu.

Imorgon är det projektredovisning och alla som vill får komma och titta på min och maries film i hörsalen.
Nu är det över !



au revoir

extra!

det här har varit en helg med bara jobb varje dag. igår var det den årliga modevisningen på adelsgatan och bokiagänget var grymma, det gjorde att dagen flöt på lite fortare.
idag var jag själv med chifen och vi hade hela 12 kunder! jag funderade på om det skulle märkas om jag gick hem, ingen storhandlade direkt.

och ikväll kommer min kära family hem efter en vecka, så jag har storstädat huset åt dom. min stuga fick sig också en uppryckning i farten.
kvällen till ära bjuder jag på lite tjuvlyssnat. njut..


Buss 179 mot Vällingby

Två överblonderade tjejer ~14 kliver på bussen, sätter sig ner och börjar prata högt.
Tjej 1: Asså Sara, jag har målat om mitt rum! Jag har typ målat blått!
Tjej 2: Men lilla gumman.. Blått är ju såååå 2008.
Det blir tyst en liten stund.
Tjej 1: Men det är ju 2008 nu.
Tjej 2: Men åååh! Vem håller koll på det... Allvarligt?!



Pissoaren på After Kök & Bar, Stockholm

Två killar ~20 ställer sig vid en pissoar och ska uträtta sina behov. De verkar inte känna varandra och är båda ganska alkoholpåverkade. Den ena verkar uppmärksamma att den andra inte får ut någonting.
Kille 1: Jag vet hur det är. Det kan vara lite svårt såhär när man har andra runt omkring sig.
Kille 2: Ja det kan ju det.
Kille 1 är klar och går för att tvätta händerna. Kille 2 står fortfarande kvar och får inte ut någonting.
Kille 2: Men kan inte du sjunga en sång för mig? Jag tror det går lättare då.
Kille 1 (som fortfarande står och tvättar händerna): Jo det kan jag väl. Har du några önskemål om låtval?
Kille 2 (funderar några sekunder och säger sedan): Kan du någonting av Ted Gärdestad?
Kille 1: Jo, jag tror jag kan "Jag vill ha en egen måne".
Kille 1 börjar sjunga refrängen av "Jag vill ha en egen måne". Efter att ha kommit halvägs genom refrängen stannar han upp.
Kille 1: Nu kan jag ingenting mer.
Kille 2: Nej men det är lugnt, det räcker, nu funkar det!
Kille 1: Vad bra!
Kille 2: Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kille 1: Detsamma!


sväng aldrig höger i en korsning på tofta skjutfält





en underbar dag med en väldens bästa kille. 
aron och jag tog med oss kladdkaka, en filt och körde söder ut. svänger man höger i korsningen på tofta skjutfält när man egentligen vill till stranden gör man fel. efter en ofrivillig liten extra sightseeing bredde vi ut filten på stranden vid blåhäll.
vi låg och myste i solen med vår goda kladdkaka som vi (jag) bakade igår, den var med lite vaniljsmak.
jag vann i kasta-macka tävlingen och men aron vägrade erkänna det och tyckte att jag fuskade.



trevlig kväll

RSS 2.0