the real thing, nynäshamn




årets vinnare i idol 2008 kommer från nynäshamn, tro mig





bland blommor och blad

hej, det var ett tag sen nu!

skolan har tagit upp all min tid, förutom vardagarna så har jag spenderat de två senaste helgerna hemma i pluggträsket. seriös tjej men det lönar sig!

jag kände att jag behövde ett litet avbrott från vardagen så igår tog jag och elin båten till stockholm. det var två år sedan jag såg emely och jennifer dansa sist, och igår hade de sin sista dansföreställning. att se dom dansa är bland det bästa som finns. föreställningen handlade om ett pyskhem där alla dansare hade varsin sjukdom.  väldigt bra.
ingen vila utan direkt ner på stan för att hinna gå i två (!) affärer innan det stängde. funny. konstigt nog hittade vi hela vägen till sköndal där vi skulle bo. anledningen till resan var tjejernas studentskiva som skulle va på söndagkvällen på ett ställe som hette ett ställe. (taxichauffören tyckte det var lika oklart som vi)
kvällen till ära var det rocktema och det spelades det allt mellan summer of 69 till fångad av en stormvind haha.
en smäll på käften och sen gick vi hem. SMÄLL var verkligen för det började blöda och min läpp såg ut att vara botoxpumpad till tusen. det var ju inte med mening att slå till mig där mitt i dansen så jag tycker faktiskt synd om killen som råkade göra det.
vid två pallrade vi oss hem till sköndal igen och somnade gott. klockan 11 igår morse var jag laddad för ett besök hos min nya frisör, malin. vi fixade till utväxten och håret fick en fin fräschare färg, lovely!!
sen var jag ensam kvar, så det blev lite shopping och sen ett besök hos busungen och jenny i vhaninge innan jag tog båten hem på kvällen.

idag hade jag en halv lektion, så just nu ligger jag ute i trädgården och solar, det är 20 grader! min näsa är täppt och mina ögon kliar pollenallergiker som jag är, men vad gör man inte för lite sol?
ett tips: lyssna på wisby fm  89,2. där bjuds den skönaste musiken.


less


jag kommer försent till skolan varenda dag, även när jag går upp extra tidigt och verkligen planerat in varandra minut i detalj. jag tror det hela går snett vid frukosten, för då sitter jag där och grundligt läser tidningen utan att ens tänka på att jag inte klätt på mig ännu. det tar tio minuter att cykla till säve härifrån, när klockan är tre minuter i åtta springer jag runt som en idiot och letar skor, halsduk, vantar och ingenting är på sin plats! sen panikcyklar jag till skolan för att sedan springa in i klassrummet sådär lagom uppvärmd i kroppen. (de andra panikcyklisterna vet vad jag menar)
och så här är det  v a r e n d a  morgon, utom dom när aron tvingar mig i tid.
är jag ensam om mitt lilla dilemma?

nog om skola, eller jag höll faktiskt mitt svenska tal idag om ungdomar som har sömnproblem på grund av stressen i skolan. det gick skitbra !
nu har jag och min sambo marie precis kommit hem från almedalen. time to redigera. för alla er som undrar vad fan jag och marie håller på med vareviga dag så är det vårt projektarbete. en film om hur en artikel blir till. välkomna till hörsalen 6maj för att se resultatet :)


/ E


Studenten


43 dagar kvar


sabena

det här är en dålig, dålig dag. jag chansar på att jag har sovit fem timmar inatt och då har jag inte varit ute igår. utan jag och marie satt HELA lördagskvällen med redigeringen. vi har bara intro, ljud och lite småfix kvar, hur underbart är inte det! ungefär klockan två gick jag hem med en full norrman, med andra ord min pojkvän. (hur norskan kom in i bilden fick jag ingen direkt förklaring på)
efter lite nachochips och nattprat gick vi och la oss för att sova. mycket sömn blev det inte. någon snarkade så hustaket vibrerade så jag blev tokig, tog täcket, kudde, smällde igen dörren och la mig på soffan. denna någon snarkade vidare oberört.
jag vaknade halv 6 av att en av katterna gick omkring och trampade på mitt hår. god morgon!

nu sitter jag nergrävd i plugg, har ont i magen och känner panik inför att jag (förutom allt annat plugg) måste ha läst 90 sidor i min engelskabok tills imorgonbitti.
lycka till erika. tack!
hej

Vi är dom som förlorar men jublar ändå

jag hörde att det var ett satans oväsen utanför mitt hus så jag tittade ut och vad fick jag se? jo, där står min pappa och sågar ner våra enda träd i hela trädgården! nu känns det alldeles naket och folk har full insyn.
hoppas att han har nån smart idé för att täcka upp platsen.

imorse vaknade jag vid halv 10 så jag gick upp och fixade lite frukost till aron som är sjuk. vid 1 åkte vi in till stan och shoppade lite. för min del blev det ett par solglasögon och bronzepuder.
vi avslutade med en väldigt sen lunch på ringduvan. en riktigt bra dag med andra ord!

nu ska jag kila hem till marie och redigera filmen. riktigt kul lördagkväll..
men vi gör det bästa av saken!
trevlig kväll
/ E

ge mig 23juli

fredagskväll!
just nu filar jag på religionsuppsatsen. efter tre seriösa samtal med en viss herr frense har jag gett upp hoppet om att förstå hur han vill att uppsatsen ska skrivas. så nu har jag tagit hjälp av ett proffs på komvux, en av pappas historia/religionslärare. nu jävlar!

resten av kvällen ska jag spendera hos mitt love. planen är matlagning och se fortsättningen på walk the line.
 vi har lägenheten för oss själva i helgen så jag flyttar in! mysigt.



ciao



varför ser man aldrig några duvungar?

nu är jag hemma igen, det blev en kort runda på stan med maja och sofie också.
klänningen är verkligen såå bra! åh jag längtar till den första juni när jag får ha på mig den. fredrik och jag kommer vara det finaste paret :)

jag har funderat lite på en sak. det har snart gått sex veckor sen sist jag tränade.
hälseneinflammationen ger sig inte och jag får ont så fort jag springer. all min motivation till att träna är borta och jag vet att det inte direkt blir lättare att komma igång igen ju längre tiden går. det blir bara värre. dessutom har jag tappat fem kilo muskler.
aron har försökt övertala mig att börja gymma, men det känns inte riktigt som min grej. jag har ingen disciplin till det och jag tycker faktiskt att det är ganska tråkigt.
och friskis, nej! jag har lika bra koordination som en kille.
att försöka träna basket kan jag ju glömma. läkaren sa att hälseneinflamation uppkommer av idrotter med mycket snabba löpningar, vändningar och mycket hopp (= basket)
så, vad gör jag?

halv tre

om 10 minuter ska jag träffa min sömmerska och ha första provningen av min balklänning. det ska bli så kul! hoppas den är precis som jag tänkt mig.
berättar sen hur det blev :)



/ Erika


23:59

imorgon hoppas jag på det bästa. godnatt!

ditt skratt

jag fick så dåligt samvete för att jag satt inne och glodde en sån här fin dag. termometern visade 13 grader så jag bestämde mig för att ta en promenad, och det blev en lång en!
på vägen hem gick jag förbi rävhagen och plockade lite blåsippor och vitsippor. nu förgyller dom mitt matbord, i'm happy :)
nu ska jag laga kvällsmat, lax.

jag ryser i hela kroppen när jag läser om mordet på 10åriga engla. jag är glad att den där fotografen lyckades ta en bild på honom och att han snart sitter bakom lås och bom, den jävlen!
det är svårt att förstå att de här personerna också lever mitt ibland oss, fan att sånt här ens kan hända.


/ E


twist

grillningen gick kalas och det blev riktigt gott trots att det förmodligen regnade lite på köttet. det blev en trevlig liten förfest här hemma tillslut.
jag drog mig vidare och kvällen slutade än en gång bra. (trots den lilla incidenten på hamnplan när jag hade en het diskussion med garderobskillen. jag försökte övertala honom att ge mig mina grejer utan kortet och utan pengar. han vägrade. tillslut fick jag mina kläder + alla andras. )
igår städade jag och sofie fint hela huset, nu är det katastrof, IGEN.


          


sofie lagar korvstroganoff till mig nu, tack, dagen är räddad.

 

vi ses där, i framtiden

vilken underbar dag!
jag satt klockan på 10 för att inte sova bort hela dagen. gick upp och tog en promenad in till stan för att möta upp sofie och sophie.
vi köpte lite mat och körde hela vägen ut till sophies sommarstuga. vi tände en brasa, kokade te och spelade spel.
det var verkligen jättemysigt!
nu har vi precis varit på atterdags och handlat mat till kvällen. vi trotsar vädret och har grillkväll med några vänner.
sen väntar utgång.


       
     



igår redde vi ut allting, nu kan vi stryka ett streck över det här och gå vidare. efter ett år kändes det äntligen som att en tung sten har lättat från hjärtat. äntligen.

mr & mrs


image23



image24

röst

schena
nu sitter jag i skolan, snart är dagen slut. då ska jag hem och städa huset. mitt hus var (och är) ett ända stort kaos. fem personer har röjt som 30!
jag mår inte bra idag.

det var riktigt kul igår! häftigt att alla körde fullt ut på temat white night, det var ett enda stort vitt hav inne på hamnplan.
många konstiga saker hände.

ikväll ska jag rehabilitera mig i soffan. nu ska jag filma på stan med marie, sen städa. mmmm va kul!
sofie flyttar hem idag, welcome home sis.


adjö
/E

åÇÑæä


 
  treafest!



höst?

det blir aldrig som man tänkt sig. det var det enda jag tänkte efter att vi sett tv-produktionen idag.
den dög och det här är inget att skylla på men, det blev inte lättare när programledarna körde sitt eget race.
skoldagen slutade med att klassen som vanligt hade en het diskussion om vilket tema vi ska ha på vagnen. varenda tisdag är det samma visa. någon kommer upp med ett förslag, alla tycker det låter bra, men sen kommer det alltid några som bojkottar det. trött blir man!

i alla fall, nu sitter jag i myskläder och väntar på att marie ska komma hit så vi kan redigera lite. senare ikväll ska vi ha pluggkväll, då har jag tänkt att min hög ska minskas till hälften.

på torsdag är det den sista treafesten, 70-tals tema på dagen och dresscode white night på kvällen! det ska bli riktigt riktigt kul och jag hoppas att ingen ens överväger att stanna hemma! under dagen i caffis kommer det anordnas ett gäng tävlingar och såklart pris till den som är bäst utklädd. och 50kr på kvällen har alla råd med!
vi ses där, okej? :)



image22



zulu and zeide

söndag, söndag, söndag. den har känts oändlig.
jag vaknade halv 8 imorse av att mamma slet av mig täcket och sa åt mig att hjälpa pappa packa in i bussen. godmorgon på dig med!
några timmar senare lämnade vi en halvtom lägenhet bakom oss och styrde mot väster haninge. en ynka halvtimme hann vi träffa jenny och busungen innan vi var tvungna att åka till båten.
resten av dagen har jag burit flyttkartonger, alldeles själv storhandlat på ica maxi, (några vuxenpoäng där!) och gjort kycklingsallad till familjen.

nu ska jag ha huset för mig själv i 1 ½ vecka, därav storhandlningen. det ska bli jätteskönt att va själv ett tag men jag blir inte helt ensam. aron flyttar nog in :)


/  E

do it!

morning!
om 20 minuter börjar jag jobba. hoppas några tappra själar kommer till affären idag så jag har något att göra.
klockan två när jag slutat är det race hem för jag åker med båten en timma senare. ska upp till stockholm och packa ihop sakerna..

igår såg jag den hemlighetsfulla trädgården, och fy fan jävlar i helvete vad bra den var!! alla sånger var så fina och skådespelarna var verkligen jätte duktiga, jag blev imponerad. när den efter tre timmar var slut ville jag bara se den igen och igen.
det enda lilla minuset var att killen bredvid mig somnade.
om ni inte har sett den ännu, skynda er och gör det!

måste skynda nu!
/E

You really are Satan


 

image21

en blandning mellan mig och aron, riktigt söta barn måste jag säga.


bönsallad

just nu sitter jag i skolan och skriver de sista orden på min uppsats. äntligen är sagan om den oändliga uppsatsen slut!
ikväll ska jag se den hemlighetsfulla trädgården med mamma och pappa, det ska bli jättemysigt och jag längtar tills klockan blir 7. innan dess ska jag redigera projektfilmen med marie.
fram tills nu har allt känts tungt och skoluppgifterna har legat i högar, men äntligen börjar allt lossna. jag tror det beror på att våren är här, hoppas den stannar.

nu ska jag äta lunch med mysan.
/ E

photos

nyss hemkommen från hockeymatch, visby roma - nynäs. jag förrådde visby och hejade på nynäs, (slå mig inte!) nynäshamn förlorade. stort. men vår härliga lilla hejarklack på tio pers (mot visbys 1000) tappade inte humöret för det utan var sitt lag troget in i sista sekund. okej jag erkänner också att det stämmer att jag räckte ut tungan åt en 9åring som skrek att nynäs var ett hockey-bockey lag, inget jag är stolt över men det var verkligen i stridens hetta.
nu ska jag plugga hela natten lång.



mitt hjärta gick i bitar när jag lämnade dig där på flygplatsen.

balansen mellan trygghet och panik




du klarar det här
jag tar hand om dig nu..




plogg.se

äntligen går det att blogga igen.

det har varit en väldigt händelserik helg måste jag säga! jag ska försöka göra en inte allt för långdragen resumé..
lördag: förfest hos miriam tillsammans med ett gäng sköna människor och gammal musik. vi drog oss ner mot hamnplan och tyvärr var det ganska lite folk, men de flesta var friends of mine. min nyfunne vän marc lovade glad i hatten att han lätt kunde fixa efterfest på svenska spel. tio minuter efter att hamnplan stängt satt åtta fyllon i en taxi påväg till poolen, och in kom vi! jag måste säga att det är lite annorlunda att bada när man är småfull haha. efter badet bastade vi och gjorde misstaget att hoppa i poolen efter. åtta isbitar sprang ganska fort tillbaka till bastun.
04.00 traskade vi hemåt, jag och min andra, för kvällen, nyfunne vän katten jonte (jag haltandes, skavsåret).

idag är det ju den 1 april men jag har inte blivit lurad, tror jag? men imorse när jag kom till skolan så mötte jag en lapp på dörren där det stod något i stil med "Ni i sp3d som kommer försent, kom tillbaka 09.30 (dvs efter lektionen)". jag kollade på klockan som visade 08:02 (!), mumlade några förbannande ord, funderade på om det var ett skämt och tillslut ringde ville som fick öppna dörren trots att läraren nog inte ville det.
hon gav oss en omöjlig skrivuppgift som inte bara jag tog som ett aprilskämt. efteråt visade det sig att det hela var seriöst och jag ångrade genast min text om den lilla gula kycklingen...

ikväll är det chipdip kväll med aron och sofie som gäller! jag återkommer med lite bildbevis från helgen senare.

RSS 2.0