Paint a memory

Jag kommer in, det verkar vara tomt och bartendrarna är uttråkade. Tio personer sitter och småpratar i schlagerbaren och inne på stora golvet dansar nykomligarna i en ring och skriker i takt med I don't wanna loose your love tonight. Runtomkring står några killar 35+ och glor (lite för mycket). Jag ska precis vända mig om för att gå när jag ser att min gamla fritidledare som är nära 50 är en av de som står där och glor !
Vart är jag, sävefest? Nej, hamnplan5 en lördag efter löning.



Nog om det. Jag vaknade upp brevid min älskling, vi gick in, jag fick skjut-mig-ont i magen och låg och grät i en halvtimme. Nu har vi precis ätit upp våra frukostpannkakor och myser med lite norahjones. Lite senare ska jag fira Jennifer som fyller år idag. Nu har jag skjut-mig-ont i magen igen.






 


 
(Men det fanns inget igår som slår detta - Zache står och dansar när en minimal tjej, dvärgsize, dansar fram till honom och klistrar sig fast runt hans mage. När han vänder sig om ser jag att en helt främmande kille har klistrat sig fast på hans rygg och håller om honom bakifrån. Paniken i Zaches blick är oslagbar och han tar sig bestämt därifrån då tillslut  hans partners släpper taget och besviket går där ifrån )


Plubba

Såhär ser mina dagar ut:

08:00 - 10.30 Plugga
11:00-18:00 Jobba på Bokia
18:30-20:00 Plugga
20:00-20:30 Äta och se Greys
20:30- Mycket sent: Plugga!


Det förklarar det mesta..

Come away with me

gårdagen var hur bra som helst. Maten jag lagade blev väldigt uppskattad och vi hade trevligt. Såklart blev det en massa presenter också, bland annat Grey's Anatmoyboxen av min Aron (skrek rakt ut när jag fick se den haha), en bok om mig fylld med bilder och texter av Marie, mitt favoritgodis bönorna, tabletter som får hår & naglar att bli starkare, ett fint bäddset, tre meloner, ljusstakar från Village och lite kläder. 
Efter middagen avslutades kvällen med att vi la oss i soffan, lyssnade på Norah Jones och mumsade på en tårta som jag hade bakat. Tack för igår, det var en väldigt lyckad födelsedag.

Nu går jag runt i ett ensamt tomt hus. Mamma och pappa lämnar av Sofie i Uppsala och kommer hem imorgonkväll. Det blir så tomt utan henne, för andra gången.
Jag och Norah får umgås lite ikväll, varvat med Greys. Min plan är att se klart boxen till december och önska mig en ny julklapp, himla praktiskt.

birthday update


Jag väcktes vid halv 8 av en liten sjungande familj som kom med frukost på sängen och en hög med paket. Jag fick en suuperbra hårfön, så nu kan jag äntligen slänga min gamla i väggen och mamma får ha sin ifred. Från mormor fick jag fina gråa handukar som kommer passa perfekt i min framtida lägenhet.
Jag tänkte åka in till stan och köpa nåt fint att ha på mig, men det behövdes inte för av Sofie fick jag en riktigt fin chillklänning. Och i det sista paketet låg en såndär läderkorthållare. Nu behöver jag inte ha mina kort löst i väskan längre, lucky me.
I brevlådan låg ett paket från storasyster Jenny och familj. Jag har alltid velat prova på mineralsmink, och paketet låg ett startkit med allt man behöver! Åh jag är så glad! Man fick med en dvd som jag snabbt kollade igenom, och nu efter lite jobb är resultatet perfekt.  Det känns så himla fräscht och jag känner för att slänga det gamla och bara använda det här. Inte nog med det så hade hon lagt i ögonskuggor från Thebodyshop och ett lipplump (kan meddela att det fungerade). Tack tack tack familjen.

Nu ska det storhandlas på Icamaxi, jag har mina tio gäster att fixa & dona för ikväll.

En helsöndag

sofie, min syster flyttar till Uppsala på tisdag. Och eftersom det är bara jag pappa och hon hemma passade vi på att ha  helsöndag. Vi började med en utflykt till Fårö och svängde förbi Sylvis Döttrar, där vår lilla fina lekstuga numera står. Den var väldigt eh, vällekt. Men det är väl bra att barnen gillar den i guess..
När vi skulle åka fick vi som ett extra tack en enorm kasse med oss, helt fylld med kakor, bröd, frallor och kanelbullar!
Innan färjan så åt vi lunch på badrestaurangen, gott.

Arn, is the man of  the night.
Måste hämta ut biljetterna nu, det lär va kö för att se en så stilig man som han.






Födelsedag imorgon, åååå !

Hippo






Vem älskar inte flodhästen?

Update

Hej, mitt hår är just nu en härlig blandning av orange och vitt. Men jag gör mitt bästa för att fixa det.
Egentligen var planen att färga det mörkare, lite höstigt, lite neutralt med andra ord. Jag är trött på ultramegablont hår nu.





lovelove

Alternativt

Håller just på att färga håret. Jag valde mellan att färga själv och hoppas på att det blir bra eller att gå till frisören och betala sex gånger mer. Det blev alternativ ett.
Idag har jag jobbat på Bokia och jag fick två underbara överraskningar. Min lön den här månaden visade sig bli 5000 mer än jag trodde, perfekt inför mitt besök i stockholm i september. Överraskning nummer två bjöd på en hel veckas jobb på Bokia nästa vecka (och kanske veckan efter det, yihu!) Nu behöver jag bara jobb i oktober och november sen är min resa klappad och klar! Det börjar verkligen se ljust ut nu.

På måndag fyller jag år och jag har ingen födelsedagskänsla över huvudtaget. Att fylla 19 känns väl ungefär som att fylla 53 eller 78, en betydelselös ålder.
Jag ska i alla fall fira den med lite grillning, goda efterrätter och goda vänner. Mums!
Dags att skölja ur


Det börjar kännas viktigt

Nu känns min dag lite viktig när jag har en massa plugg att ta itu med. Jag hade min första historialektion imorse och har redan gjort klart det som ska lämnas in på måndag och lite till. Jag tycker faktiskt historia är jättekul, borde kanske utbilda mig till något inom det.
Ikväll är det avskedsfest för Sofia. Ännu en som flyttar, hon till Halmstad.

Rubrik

mitt liv som arbetslös (eller som mamma säger - arbetssökande) är värre än det värsta man kan tänka sig. Jag trodde att jag skulle njuta av lite ledighet efter sommarens slit. Men ledigheten påminner mig bara om att jag inte har ett jobb. Jag kollar arbetsförmedlingen samtidigt som jag äter frukost varenda morgon och resten av dagen sitter jag och försöker komma på nya företag att söka till.
Mina dagar är så tråkiga att jag har tid för att handla, laga mat, diska, och tillochmed observera att en katt suttit på vår uppfart hela dagen och att min pappa börjat lyssna på di sma unda jordi.
Så, här sitter jag medan alla flyttar ifrån mig. Raoline i söndags, min syster på tisdag, Jennifer nästa söndag och Elin, jag chansar på om en månad.

Jag tror jag har blivit knäpp, men jag erkänner, jag saknar skolan. Jag saknar mina lärare, min klass, gemenskapen och känslan av att uppskatta lediga dagar.



Gissa vem som lärde sig själv hur man designade bloggen! Efter två timmars hårt arbete och några raseriutbrott så gick det. Jag är såå nöjd!

Ring me


 


idag gick jag och aron in till trädgårn' för att äta lunch. Det blev salladsbuffén, jag trodde att jag skulle gå därifrån hungrig men jag blev proppmätt. Vi gick hem och sov för sen skulle det jobbas i hela två timmar. Ja, det är ju pengar det med  hade min mamma sagt.

Jag fick ett världensfinastehalsband av aron





Pick me

Ikväll stod jobbmiddag på schemat. Roland, min chef brukar varje sommar och jul överraska oss i personalen med en middag någonstans. I år blev det Bakfickan på Stora torget! Jag har aldrig varit där förut, det var verkligen jättemysigt och personalen var så proffsig. Vi åt en trerätters meny som var speciellt för oss. Mums!
Mellan rättera hade vi prisutdelning och jag fick för sommarens pocketvinnare (lyckades bli bästa säljare en dag då vi hade ett specialerbjudande på pocket för kunder som handlade över 200kr.) Maja, min tappra lagkamrat i lag SYD vann också pris. Till efterrätten fick alla dessutom varsin chokladpåse från Wisby Kaffe & Chokladaffär. Bra jobb va?

Nu ska jag se fram emot två lediga dagar innan jag avslutar min sista sommarjobbsvecka. Måste erkänna att jag kommer sakna mitt bokia i höst.

Iman

Min stackars ipod är död, skärmen är vit, baksidan är stekhet och den visar inga som helst livstecken. Och Itunes är inte direkt till någon hjälp, den säger bara att den är för skadad för att återställas. Tänk om den är total-sten-jag- måste-köpa-en-ny-död? Hoppas någon snäll sommarjobbare på elgiganten kan hjälpa honom.


Om tre timmar ska jag befinna mig hemma hos Raoline som bjuder middag/födelsedagsfirande/avskedsfest ikväll. Det blir syriansk mat, trevligt folk och kanske lite festande. En perfekt bakissöndag med andra ord.

9/8

Hej, sitter just nu och dricker mitt favoritte (ica maxis champange/fläder) och funderar på vad jag ska ha på mig till kvällens utgång. Gute har sin sista kväll, vilket är ett av många tecken på att sommaren är över.
Igår märke jag också att hela min rygg har flassat bort, den som knappt har fått sol på sig. Vad hände med den här sommaren? Vet inte om det bara är jag, men jag har liksom inte haft någon sommarkänsla i kroppen. Förut har jag tänkt att stranden kan vänta tills imorgon, jag har blivit trött på jordgubbar, kroppen har alltid varit brun och sommarloven har kännts oändliga. Men nu, nu i år har jag knappt sett någon strand, jag kommer nästan inte ihåg hur jordgubbar smakar, min kropp byter redan om till vinterskinn och mitt sista sommarlov har passerat förbi mig utan att jag lagt märke till att det varit.


Om ni passerar Sylves Döttrar på Fårö kan ni kika in i lekstugan som står där. Den har varit min.

skelöga


Idag är jag ledig så sofie och jag bestämde oss för en helsyskondag. Nu är vi hemma igen efter att ha bokstavligen rensat stan på väskor. Min lilla minimalväska passar sig inte riktigt i höst. Nästan ingen vi hittade var i min smak och de som var det kostade too much, tråkigt.
Fortsättningen på syskondagen blir nu att söka jobb, färga hår och baka vanilj/hallonhjärtan, sånnadär som finns på caféer. Det ska (förhoppningsvis) bli såå gott!







tillbaka


Min panikångest över hösten börjar lägga sig. Igårnatt satt jag uppe till två på natten och skrev ihop ett cv som blev hyffsat bra. Jag har hittat några ställen som borde vilja anställa mig, haha.
Sen har jag skrivit in på mig hos pappa på komvux också, det trodde jag aldrig att jag skulle göra! Men jag vill få upp mitt medel lite, så för min del blir det svenska a och historia a i höst. Det ska faktiskt bli jättekul. Men jag kan tänka mig att det kommer bli jobbigt om jag ska ha mycket jobb och plugg samtidigt.
Och i februari blir det asien i två månader, åh vad jag längtar!


RSS 2.0