sök

gårkvällen var riktigt lyckad och vi som var ute hade jättekul. det är alltid en chansning att gå ut på gotland, antingen är det tomt eller fullt. igår var det fullt! jag och några tjejer förfestade i mitt lilla place och mot halv ett tog vi en taxi till hamnplan. efteråt mötte vi aron och några som hade vart på nån tråkig fest, vi skippade efterfesten och vandrade hemåt.
vi började prata om att gå ut ikväll igen, och så blev det, nu sitter jag här och laddar med en fördrink. strax ska jag hem till adam med några och köra igång kvällen.

ha en trevlig kväll


image19

poco

jag är så himla glaad! sofie kommer hem imorgon och stannar ända tills på onsdag.

image18
sommar


en svår och jobbig grej

idag är det fredag och det känns lite overkligt att lovet snart är slut. känns lite som att det knappt har börjat. mamma och pappa är bortresta, inte så ovanligt nu för tiden. om 1 ½ vecka reser dom bort utan mig, IGEN! nyss var det mauritsius och nu portugal för att avsluta med en weekend i köpenhamn två veckor efter det.
det är väl bara att vänja sig.
jag har läst 40 av 83 (del 1) sidor i min engelskabok, bra jobbat! nu ska jag bara läsa 43 sidor till och skriva klart den förbannade uppsatsen och sen är jag fri!
resten av helgen är än så länge oplanerad. jag ska lägga in ett litet förslag till mam och pap om att vi ska se The secret garden på söndag. den verkar så bra och det blir ännu roligare att se när man känner dom som är med!

ikväll är det fest som gäller, nathalie fyller år och det ska firas med en utgång. känns som många ska ut ikväll, jag är laddad!




coffee

hello
idag gick aron och jag upp vid tre, det var såå skönt med en lång sovmorgon. vi åt våfflor till frukost, mums! när han skulle på träning tog jag en promenad in till stan för att kolla på kuddar åt mamma. uppdrag slutfört redan efter första affären, då hittade jag dom perfekta.

jag funderar verkligen på att söka nytt jobb nu, det kommer bli olidligt om maja slutar. det skulle vara kul att jobba med kläder eftersom jag förmodligen kommer börja med det sen när jag flyttat till stockholm.
grattis till jennifer som fick jobb igår!  jag blev riktigt laddad att söka då jag med.
enda problemet egentligen vore om jag inte får så mycket tider som jag vill ha (och behöver). men käre bokia kan nog lägga in ett gott ord om det vore så.
nu har jag precis lagat mat till familjen och ska sätta mig ner o läsa min engelskabok. sen är det greys hos elin!

song beneath the song

jag är skithungrig men är inte så värst laddad för att laga mat till en person. mam och pap är på golfklubbmöte, kul.
jag lovade mig själv skriva klart uppsatsen idag men det går bara inte. skäms när jag tänker på att den skulle ha vart inne fredagen INNAN sportlovet! jag har verkligen tappat gnistan.
ja ja, jag har två val: släpa mig till kylskåpet och se vad som finns eller så äter jag på vinäger när jag jennifer och elin ska fika senare ikväll. just nu lutar det åt alternativ ett eftersom jag är fattig som en kyrkråtta.

kom och tänka på en rolig sak nu, jag gråter till nästan alla filmer nu mera haha! när vi såg brokeback mountain grät  jag en liten skvätt i slutet. men i helgen när vi såg dagboken grät jag konstant hela sista kvarten av filmen! det gjorde ont i hela kroppen och tårara bara sprutade. aron gav mig en blick som antydde att jag var sinnessjuk haha.
jag tror det beror på att jag lever mig in så mycket i filmen och tänker mig in i deras situationer.





jack is a fast lizard

godmorgon
imorse 08.15 ringde dr snygg och väckte mig. inte helt vaken förklarade jag med min vackra morgonmansröst att jag inte hade en aning om det var bättre i hälen eftersom jag inte får träna. jag har ont när jag tränar.
jag tror han sa att jag ska fortsätta äta tabletterna och avslutade med: "bra, då får du fortsätta sova",  hej genomskådad!

igår kom jag hem efter en långhelg i stockholm. lite shopping, mycket ikea och så fick jag va med sofie. hoppas att du kommer ner på onsdag! jag saknar dig sis.
det blev väldigt stressigt på ikea eftersom alla hela tiden ville åt olika håll. mamma var hysterisk och tyckte att allt var svårt och blev fel. pappa provade alla sängar och tryckte på ALLA knappar. aron höll ut ett varv sen blev han uttråkad och gick till andra affärer. och mitt i allt gick jag och försökte få ihop en tredjedel av allt det jag ville köpa.
ett sängbord och lite smågrejer till rummet blev det. jag försöker samla på mig lite möbler nu som jag kan ta med mig när jag flyttar.

här kommer några av mina favoriter ur världens bästa bok: tjuvlyssnat.
den här kan underhålla mig i timmar, lite jobbigt nu bara är att jag har läst den om och om igen och kan alla utantill.
mer av det roliga? två val: läsa vidare på tjuvlyssnat.se eller komma in till bokia och handla den av mig :)

Örebro flygplats
(Tre tjejer i 18-årsåldern sitter på en bänkrad och löser ett korsord i väntan på flyget till Mallorca)
Tjej 1: Okej, ett grundämne på fem bokstäver.
Tjej 2: Har vi några bokstäver?
Tjej 1: Ja, det börjar med F.
Tjej 3: Folie!
(Det blir tyst ett tag och sedan börjar Tjej 1 att skriva, sen blir det tyst igen.)
Tjej 2: Eh, jag är inte helt säker på att det stavas med J ....


Elektronikaffär, Helsingborg
Man ~ 50: Jag kan bara få in Playboy-tv mellan tolv och fyra på natten.
Butiksbiträde: Men Playboy sänder bara på de tiderna.
Man: Det är fel på boxen, jag vill kunna titta när jag vill!
Butiksbiträde: Vi säljer bara elektroniken, du får ringa Playboys kundtjänst.
Man (irriterat): Ni har lurat mig, jag vill att ni fixar Playboy åt mig!
Butiksbiträde (lugnande): Kan du inte kolla på några av alla dina andra kanaler på dagen och sen Playboy på natten?
Man (skrikandes): SKIT i Discovery, SKIT i Eurosport, jag vill se PLAYBOY!!


Gröna linjen, Medborgarplatsen
(En mycket hårig man i shorts och linne kommer in i vagnen.)
Pojke ~ 5: Mamma, varför har den där mannen päls?
Mamman: Men scchh!!
Pojke (skriker): Men varför har han päls?!
(Alla på tåget börjar le, mannen tittar ilsket på ungen.)
Pojke (lite rädd): Mamma, björnen tittar argt på mig nu!


Café, Stockholm
Pojke: Pappa, jag vill ha vatten.
Pappa: Nej men, ät upp din bulle först!
Pojke: Jag vill ha vatten.
Pappa: Nej men då blir det smulor i vattnet, och du vill inte ha smulor i vattnet.
Pojke: Jag vill ha vatten!
Pappa: Är du säker på det?
Pojke: Jag vill ha vatten!!
(Pappa ger vattnet till sonen.)
(Paus.)
Pojke: Jag vill inte ha vattnet, det är smulor i det.



/ E


familjen b och mandelkakorna

igår tog jag aron mamma och pappa båten till stockholm. jag och aron bor hos sofie i helgen vilket är jättemysigt.
medan syskonen var hos farmor i uppsala passade jag aron på att gå på stan. alla affärer som aron ville gå till var stängda eftersom det är långfredag, så det blev ingenting för hans del. jag kände mig rääätt taskig när jag gick där mina kassar.
idag fick stackarn gå där och tråka i tjejbutiker men imorgon verkar allt va öppet så jag har lovat att vi bara ska gå i hans affärer först.

vid åtta kom sofie hem och då bakade vi mandelkakor! mums! nu ligger vi mätta o glada och kollar på film.

baket:
          


         
    

adele

jag har världens underbaraste pojkvän som väckte mig med varm choklad och toast på sängen imorse. älskar dig!

X

sitter hemma hos aron och ser på när han arbetar. män som skurar golv och dammsuger är en härlig syn! mitt bidrag var att sköta musiken, terrorisera och va kattunderhållare vilket aron tyckte jag gjorde bra.
det är riktigt fint i rummet nu när det är nytapetserat. 

idag spelade min klass sävecupen - fortsättningen, och det sket sig TOTALT! vi fick smisk och åkte ur.
nu längtar jag jättemycket tills torsdag, för då åker jag och aron till stockholm. en myshelg med shopping och ikea väntar :) jag har en hel lista på saker jag vill ska inhandlas från ikea till mitt rum. det enda som behövs är att listan först går igenom parents-betalar-maskinen.

dagens tack till snön för att den har tragit sig tillbaka. kylie minogue gör mig glad.
 
     


resumé

måndag igen efter en riktigt bra helg. i fredags fixade jag maries hår som blev sjukt bra! vi kollade på brokeback som bestämt men filten och den mjuka soffan gjorde att jag somnade och missade slutet.
på lördagen gick jag upp och jobbade hela dagen, skönt med lite pengar :) sen skyndade jag mig hem och gjorde mig iordning inför kvällens middag o utgång. hemma hos elin åt  vi paj, kollade på melodifestivalen och sen vann jag lite över mimmi i singstar. (sist totalkrossade hon mig genom att vinna alla låtar på schlagerskivan förutom en: the poodles - one night of passion)
efter lite om och men åkte vi ner till hamnplan som var sådär, så jag gick hem till aron.
i söndags gjorde jag ett nytt försök med brokeback och den här gången med en ny taktik. jag sov i mitten och vaknade lagom till slutet haha. i slutscenen när ennis håller i deras skjortor grät jag..

nu ska jag åka och heja på ladies!
/e


Marie hälsar hej

idag skulle jag till doktorn men en timme innan besöket kände jag att jag inte ens hade ont i hälen. så jag hoppade runt jämfota i hela huset och då kändes det lite bättre (sämre). dr snygg sa att det var hälseneinflamation och att jag i två veckor framåt ska äta tabletter och gå i högklackat. tyvärr kommer de högklackade skorna bara få se dagens ljus när jag ska festa.

nu sitter jag hemma hos marie och färgar hennes hår. marie har hotat med ett dussin saker om det blir dåligt så jag hoppas det blir bra. snart ska vi se brokeback mountain, jag har längtat :)
idag kom min lilla älsklingskille till gotland också. han är 3 år och heter liam. tråkigt bara att jag har massa måste-saker att göra men lite tid går nog att få loss.

trevlig helg / E

the end

jag sitter här och har fortfarande ett leende på läpparna, det gick så bra!! vilket team vi var.
vi skulle spela in prick kl 16.00 och när klockan var halv 3 var knappt manuset till programledarna klart. pugh hade dessutom hoppat av till allas stora besvikelse. 
jag hade en stor klump i magen och var helt övertygad om att det här aldrig skulle gå.
utan någon vidare repetition körde vi igång och när eftertexterna slocknat sprang vi ut från kontrollrummet och in i studion och glädjekramades lite :) min klass är bäst.
efteråt kändes det lite tråkigt att gå hem, det var ju nu vi ville göra mer. en gång till. jag längtar till nästa vecka då vi får se vårt resultat. ett litet tack till smyghataren och den hemlige agenten, ni var bra.

nu väntar en veckas ledighet och ja, det ska bli så himla skönt. ikväll ska jag bara ligga i soffan, äta glass och låta grey's anatomy förgylla ännu en onsdag.
trevlig kväll.

grey

Manadje boy

om vi säger såhär, gårdagen var bara en försmak av helvetet jag mötte idag. i nästan 6 timmar har vi kämpat för att få gäster till programet. såklart hoppade några av dom av men eftersom vi är så bra kom dom tillbaka. efter att ha besökt visbys alla klädbutiker och ringt miljoner människor ställde en snäll själ från cubus upp till modeinslaget. det blir nog bra. pugh kommer vara the shit iallafall :)
och nu kan jag fastställa att tommy gästläraren är kvinnohatare. man kan också kalla honom pik-mannen.
imorgon 4 o'clock spelar vi in direktsänt, grattis till den som gör ett misstag då.

när jag äntligen kom hem kl 6 kom aron med den briljanta idéen att laga vår favoritmat tacopaj, vilket var precis vad jag behövde. det var lika gott som alltid och vi avslutade med lite glass, m m m.
time to mys :)


godnatt  / E

Krossarlaget!

tv-produktionen is killing me! vi har en gästlärare som verkar vara smyg tjejhatare, han bara väntar på att jag ska göra fel. vilket jag kommer göra en miljon gånger imorgon.
ja ja det blir nog bra i slutändan.


efter skolan spelade några i min klass sävecupen och dom krossade allt motstånd, weheej!
tycker lite synd om dom andra i min klass som hade ett till eget lag. det gick inte så bra för dom..

och äntligen, vårdcentralen har svarat! hoppas på att jag får en spruta som mjukar upp hälen lite. har hört att såna sprutor gör förbannat ont att ta bara, dom letar tydligen efter själva benet(?) när dom trycker in nålen.
men lite smärta är det värt för nu kommer min hälsena snart må bra igen :) 

/ E


fatday

god kväll
min mage är alldeles överfylld efter allt gott som mimmi bjöd på. två olika tårtor och massvis med kakor, mums! efter allt slit i min stuga idag så var fikat välbehövligt.
imorgon ska jag och emma fira henne lite i efterhand :) det blev svårt att hinna med allt firande på en dag.
men innan det ska vi till filmgymnasiet och träna inför tv-produktionen. jag vet inte varför men jag är faktiskt nervös.



"Du är gosig som en liten katt, du är min funna sjörövarskatt. Du är vackrare än jordgubbar, med grädde, och med hallonssaft.

Ditt skratt det är som fågelkvitter, förlåt om jag ibland är bitter. Du är som glass med kola på, du får mig att underbart må.

Dina kinder är inte som de flesta, de är finare än Louvrens bästa. Du är som solen över Thailand, du är som munnens enda guldtand.

Du är som smedens bästa smiden, ditt hår är som ett stycke siden. Jag älskar dig mer än Da Vinci - älskade sin Mona Lisa"

du är bäst min alldeles egna björn gustavsson, puss


Cut it

norah jones! albumet come away with me är det absolut mysigaste som finns. passar perfekt till en myskväll med tända ljus och god mat.

idag klippte jag mig hos min framtida frisör malin. hon är riktigt duktig och jag blev nöjd. hell yeah!
kan tänka mig att jag inte är den roligaste kunden att ha att göra med haha!



i like it


imorgon fyller mimmi och emma år :) vilket betyder mycket tårta för min del, yees!
nu ska jag ut och göra visbys vägar osäkra för att sedan somna i arons famn.

/ E

Hello and goodbye

det enda som cirkulerat i mitt huvud idag är vad som händer om knappt tre månader. ynka TRE månader kvar, sen är det slut, över. jag längtar så otroligt mycket!
tänk känslan att springa ut på balkongen inför fler än tusen personer och bara skrika av glädje. kan knappt fatta att det är vår tur i år, min tur.
under fikan med my pratade vi mycket om det. vad gör man sen?
jag har i alla fall tänkt stanna här i höst och samla pengar. hoppas chifen tänker likadant, han kan ju inte svika en så flitig bokmal som mig i första taget. sen ut och resa resa resa! :) sen måste jag förmodligen läsa till en massa kurser som behövs inför högskolan. jag längtar inte direkt till den delen av mitt framtida liv. efter det: flytt.
vilken klassiker!

ikväll är det myskväll som gäller med min aron. kanske lite matlagning, eller jag hoppas det för här hemma ekar det tomt efter att familyn ikväll är på jill jonsson konserten.
jag tror att vårdcentralen vill mig något ont, de svarar aldrig. "-Hej och välkommen till Vårdcentralen Korpen. Just nu har vi inga lediga telefontider. Försök senare." 
jag har försökt senare hundra gånger och hallå min hälsena håller faktiskt på att gå av här! nästan i alla fall

trevlig kväll

törsdag

idag är det en riktigt bra idag!
emely fyller nitton år idag! grattis darlet :)
ladies kämpade till sig en seger igår, bra jobbat!
och när jag fick reda på att lars winnerbäck spelar i östergravar den 23 juli kom glädjetårarna.

istället för att kämpa vidare med uppsatsen (som jag absolut borde), ska jag en sväng ner på stan med aron the man och köpa en sjal till min mams. hoppas hon gillar den! om inte kommer jag tvinga henne att använda den ändå.

adjö för sålänge 

"Idag har vi planeringsdag"

somnade igår med illamående mage i hopp om att vakna frisk idag efter en lång och härlig ledig-på-onsdagar-sovmorgon. jag trodde det var ett skämt när klockan ringde klockan 08.00. snart kom jag på att jag faktiskt hade lovat mig själv att ringa läkaren idag eftersom jag var ledig.
jag släpade mig ner för trappan och ringde Vårdcentralen.
"Välkommen till Vårdcentralen Korpen [....] vi har idag planeringsdag och återkommer igen imorgon. Gäller det akut sjukdom ring 1-1-2."
TYPISKT!
efter att ha övervägt att ringa 112 gick jag upp igen till sängen och somnade på direkten.

nu har jag kämpat i 5 timmar med min oändliga uppsats. resultatet blev tre diagram som jag mest fokuserade på att designa snyggt i paint och en paus då jag skrev ner dagens drömmar. det är vad jag kallar hårt arbete! jag saknar marie som alltid hjälper mig i svåra stunder som nu.

dröm ett: beyonce och jay-z badar i en pool på ett högt tag i en stor stad. men dom har gjort något dumt och helikoptrar börjar bomba dom när dom badar i poolen. jag är plötsligt förvandlad till en kille och är soldat. efter kriget går vi från nynäshamn til stockholm och det är istid.
dröm två: jag är så besatt att få mitt hår färgat att jag gick omkring inne på ICA maxi och färgade det medans jag handlade mat. inne på toaletterna satt ekonomiarna och hade lektion haha.


snart har jag en anledning till ännu en paus, ladiesmatch.

/ E


RSS 2.0